Mam 3,5 letnią córkę która od 1,5 roku ma bóle głowy. Są to dwa rodzaje buli. Bardzo silne z wymiotami, które zdarzają się 2 razy w miesiącu przez trzy dni i do tego doszły bóle lżejsze bez wymiotów, które zdarzają się praktycznie codziennie powodują one że dziecko często się kładzie, bawi się w pozycji leżącej. Powodują one u niej dyskomfort. Poza tym zaczęła się skarżyć na bóle nóg w kolanach. Odnoszę też wrażenie że jest bardziej osłabiona apatyczna. Zauważyłam też że chyba straciła na wadze bo w sierpniu ważyła 17.5 kg a teraz 16,8 kg. Miała robione 1,5 roku temu tomografię komputerową a w lutym 2010 r rezonans magnetyczny, który niczego nie wykazały. Ale od czasu tych badań stan dziecka moim zdaniem jako matki pogarsza się, byłam u kilku różnych lekarzy. Większość z nich stawia na migreny dziecięce chociaż w wywiadzie rodzinnym nikt nigdy nie cierpiał na takie schorzenie. Miała mieć powtórzony rezonans magnetyczny w Krakowie ale fundusz zdrowia nie ma tym roku już pieniędzy na badania planowe musimy czekać na nowy rok. Nie wiem co mam robić mam wrażenie że leki przeciwbólowe paracetamol i Ibuprom które zamiennie jej podaję i dość często - przestają działać jestem bezradna proszę o pomoc.
Katarzyna, 2010-11-24