Witam, mam 14 lat i niestety pale papierosy pewnego dnia bardzo rozbolalo mnie ucho wiec poszedlem z mamą do lekarza i biorę antybiotyk od wczoraj tak jakby *przekszywiła* mi się górna warga , np. nie mogę prosto plunąć jak biorę dużo wody do buzi to mi się wylewa , jak mam normalną mine to warga jest prosto , ale jak ją podniosę czy coś to się przekszywia (prawa czesc górnej wargi) , czasami czuje pulsowanie w lewej czesci gornej wargi i pulsowanie w lewym oku . Proszę mi powiedziec czy to nie są objawy raka?
Mateusz, 2010-11-21
Watpie zeby takie byly objawy raka, ale ja sie na tym nie znam
Marek, 2010-11-21
Niestety Mateusz muszę Cie zmartwić że to mogą być objawy bardzo ciężkiego raka. Pszekszywienie może się pogłębiać aż warga wywinie się na drugą stronę i zacznie na niej rosnąć zarost (tzw. potworniak z łac. teratoma - sprawdź sobie). Rokowania są takie, że jeśli nie rzucisz palenia i potworniak się rozwinie, to masz przed sobą do 15 miesięcy rzycia. Zgłoś się prędko do lekarza. Pozdrawiam i trzymaj się mocno w chorobie!
drLubicz, 2010-11-22
Wlasnie wrocilem ze szpitala po tygodniowym leczeniu , to nie jest rak tylko porazenie nerwu twarzowego
Mateusz, 2010-11-29
To już moge byc spokojny że to nie rak ? bo mam porazenie lewej strony twarzy ...
Mateusz, 2010-11-29
Musisz przestać palić bo będzie się to powtarzać, ja tak miałem przestałem palić i mam spokój pozdrawiam.Napisz kiedyś czy przestałeś palić
janek, 2010-12-08