Forum Nowotwory » Inne choroby i dolegliwości » Lekkie zaczerwienienie żołędzi i napletka

Lekkie zaczerwienienie żołędzi i napletka

Witam.

Kilkanaście dni temu zauważyłem swąd napletka i żołędzi, które były lekko zaczerwienione.
Zacząłem stosować płyn intymny, który miał właściwości przeciwzapalne i objawy swądu oraz naluchnięcia minęły. Pozostało delikatne zaczerwienienie.

Odwiedziłem urologa i pokazałem mu przy okazji moją dolegliwość. Powiedział że najczęstsza przyczyna to grzyby i zapisał mi clotrimazol.

Po pewnym czasie stosowania opuchnięcie oraz zaczerwienienie zniknęło.

Jednak teraz znów czuję lekkie opuchnięcie napletka, które jest widoczne po jego ściągnięciu oraz zaczerwienienie żołędzi, które idzie w stronę ujścia cewki moczowej.Nie czuję bólu przy oddawaniu moczu

Dodam, że podczas wzwodu odczuwam lekkie napieranie/rozpieranie żołędzia, jakby ucisk.

Chciałbym zapytać czy moje objawy to faktycznie lekki stan zapalny bądź grzybiczy, czy może coś poważniejszego?

Pozdrawiam i błagam o odpowiedź.
Maciej, 2010-11-21
Witam. Mógł się Pan zarazić jakimś brodawczakiem podczas seksu bez zabezpieczeń z przygodnią partnerką albo stała partnerka Pana zdradziła. Szanse, że to coś bardzo poważnego są małe, ale żeby to lepiej ocenić powinien Pan zamieścić tutaj jakieś linki do zdjęć zmienionego organu. I oczywiście proszę skonsultować się z lekarzem.
drLubicz, 2010-11-22
Strona: 1 

Odpowiedź

Imię