Forum Nowotwory » Nowotwory macicy » Mięśniak w macicy

Mięśniak w macicy

Mam 20 lat. Ponad rok temu dowiedziałam się, że mam mięśniaka w macicy, jednak Pani ginekolog, która wówczas mnie badała kazała czekać. Po roku w czerwcu tego roku pojechałam do innej Pani ginekolog i ona zaleciła mi terapię hormonalną. Od tego czasu się leczę, systematycznie biorę talbeltki Sylvie20. Pomogły mi przy długich, bolących i obfitych miesiączkach. Jednak jakiś miesiąc temu na moich plecach pojawiły się białe plamki, które szybko przerodziły się w takiego *grzybka*. Okazało się, że to niejaki łupież pstry, który jest objawem nie tylko osłabienia organizmu, ale także świadczy o obecności komórek rakowych w moim organizmie. Fakt nowotwory w mojej rodzinie są i były. Mój pra-dziadek, dziadek, oraz wujek zmarli na raka. Moja ciotka jest chora. Nie wiem co robić, gdzie się badać i czy wogóle jest to możliwe, żebym i ja mogła być chora :( Moja ginekolog powiedziała, że leki mogły przyspieszyć rozwój komórek nowotworowych, ale dopóki nie będę miała pewności to, żebym brała tabletki. A ja po prostu się boję. Pomóżcie, doradźcie mi cokolwiek.
Elwira, 2010-11-11
Jak się sprawa zakończyła. Radzę iśc do drugiego ginekologa na Usg.
EWa, 2010-11-12
Przede wszystkim pójdź do dobrego ginekologa- onkologa, najlepiej w PFESO w Warszawie. A najlepiej poradzić się kilku, nawet wydajac na to trochę pieniedzy (wizyta u dobrego ginekologa ok. 140 zł). W Warszawie mogę polecić kilka miejsc.
Iwona, 2011-03-26
Strona: 1 

Odpowiedź

Imię