Forum Nowotwory » Hematologia » Pseudotrombocytopenia a odżywki zawierające pochodne paracetamolu

Pseudotrombocytopenia a odżywki zawierające pochodne paracetamolu

Witam, właśnie wróciłem z badań profilaktycznych zwiazanych z wykonywanym zawodem (policjant) okazało sie ze mam *małopłytkowość* wynik 121 gdzie norma minimalna jest 140 tak? lekarz skierowal mnie na dodatkowe badania aby wykluczyc lub potwierdzic *rzekomą maloplytkowosc*. Lekarz stwierdzil ze moze miec to zwiazek z odżywkami dla sportowcow ktore biore. fakt, czesto suplementuje sie wysokobialkowymi preparatami, aminokwasami, kreatyna. nigdy nie bralem anabolikow. ponoc odzywki zawieraja pochodne paracetamolu ktore moga powodowac maloplytkowowsc. czy to przez odzywki? czy mam sie czym przejmowac? czy to uleczalne? dziekuje z gory za odpowiedz.
michal, 2010-09-10
Czy to przez odzywki?
- tak może to być spowodowane zastosowaniem odżywek specjalistycznych
czy mam sie czym przejmowac?
- taki poziom płytek krwi raczej nie budzi niepokoju, objawy trombocytopenii zazwyczaj mogą się pojawiać dopiero po obniżeniu pytek krwi do poziomu poniżej 40 tys.
czy to uleczalne?
- proszę zacząć prowadzić zdrowy tryb życia, bez używek i odżywek sztucznych i wykonać kontrolą morfologię za około 3-4 miesiące
medicus, 2010-09-12
Strona: 1 

Odpowiedź

Imię