W zeszlym roku,wbil mi sie kleszcz w pachwine lewej nogi, nie udalo mi sie usunac go w calosci.Jestem alergikiem, wiec nie dziwil mnie swiad i pieczenie w tym miejscu, tydzien temu usunieto mi chirurgicznie saczacego sie,przyrosnietego guza skornego, byl w tym samym miejscu,mowia ,ze to przypadek, ja wiaze to zmiane skorna z kleszczem, czy to mozliwe by miala z nim zwiazek.czekam na wyniki z badania wycinka.
Anna, 2010-09-05
Otrzymalam wynik: acanthosis seborrhoica plani focalis sine atypia , wiem juz ,ze nic groznego,lecz nadal nie mam pojecia co to bylo,czy guz mial cos wspolnego z pozostawiona w ciele glowa kleszcza, a jesli nie to skad mogl sie wziasc, to juz drugi w moim zyciu guz usuniety operacyjnie i lagodny, pierwszy w 1971roku gdy mialam 10 lat ,byl pod stopa rowniez lewa i nie moglam chodzic, teraz w pachwinie lewej nogi, co moze byc przyczyna ich powstawania? prosze napiszcie odpowiedz.
Anna, 2010-09-09
Bardzo prosze o odpowiedz, co znaczy: acanthosis seborrhoica plani focalis sine atypia ?
Anna, 2010-09-16
Acanthosis seborrhoica plani focalis sine atypi
- przerost warstwy kolczystej skóry łojotokowy płaski ogniskowy bez nietypowości
medicus, 2010-10-20