Forum Nowotwory » Nowotwory piersi » Anemia a rak piersi z przerzutem do płuca

Anemia a rak piersi z przerzutem do płuca

Moja mama choruje na raka piersi z przeżutem na płuca.To jest drugie podejście choroby,gdyż przed dziesięcioma laty mama była chora dokładnie na to samo lecz bez przrżutów,ale wyszła z tego.Teraz wzieła dwie dawki chemii,gdy nadszedł czas na trzecią pojawiła się anemia,która utrzymuje się już miesiąc. Pomimo iż mama bierze tabletki,a teraz nawet zastrzyki w brzuch nic to nie daje.Hemoglobina wynosi8.4 i tak się utrzymuje.W ostatni wtorek mama była na rozmowie z panią onkolog,poniewarz pomimo nie ciekawego wyniku hemoglobiny lekarze zdecydowali się na przetoczenie krwi i podanie chemii.Oczywiście mama się przestraszyła i odmówiła zostania na oddziale!Twierdzi że umówiła się z panią doktor iż wróci za dwa tyg.Niewiemy co robić gdyż ja i moi bracia mamy obawy ,że się poddała.Bardzo proszę o jakąś radę.Z powarzaniem córka chorej.
Agnieszka, 2010-09-02
Od szesciu lat mam problem z krwia zaczelo sie od tego ze zelazo mi spadlo na 11.02 po roku leczenia doszlo hematokryt plytki 480 mcv mchv i wiele innych spadlo oraz krwinki biale zwiekszyly swa objetosc 3krotnie co powinnam robic isc za rada swego lekarza i isc do onkologa/
barbarba, 2010-09-05
Witam
Jeżeli chodzi o dobre rady, bardzo dużo znajdziesz ich na stronie http://tojefura.com/rak-piersi.html
Czasami jedno leczenie nie wystarczy i trzeba włączyć kolejne.
Najważniejsze to nie załamywać się i nie poddawać. Jesteś oparciem dla mamy i musisz być silna!!
Trzymam kciuki i pozdrawiam Ewelina.
Ewelina233, 2011-06-06
Strona: 1 

Odpowiedź

Imię