Witam ,od 3 tygodni mam zatkane prawe ucho,brałem krople do ucha i do nosa i nic mi nie pomogło.laryngolog kazał mi zrobić usg szyj.wszystko jest ok oprucz powiększonych węzłów chłonnych - jeden ma 2,3 cm.dostałem antybiotyk i brałem go 10 dni.ucho mam nadal zatkane,laryngolog mi odsysał woskowinę ale nadal mam zatkane.czuję uczucie napięcia szyji po prawej stronie,mam chrypkę,drapie mnie nieraz w gardle,jestem ciągle senny, śpię w nocy i w dzień jakieś 2 godziny ,zmęczony,kręci mi się w głowie,mam zaszklone oczy ,chyba troszkę schudłem 2 kg w 2 tygodnie,kompletnie nie mogę się skoncentrować na niczym ani zebrać myśli.robiłem badania krwi - morfologię ,crp i inne wszystko jest ok.czy to mogą być objawy nowotworu gardła ,ucha lub jakiegoś innego.czy muszę się udać do onkologa aby zobaczył moję węzły.
leszek, 2010-08-20
Radzę z tym problemem udać się na konsultację do onkologa. Jeśli laryngolog nie stwierdza stanów zapalnych w zakresie gardła i zatok węzły chłonne nie powinny być aż tak znacznie powiększone. Może okazać się konieczne pobranie węzła chłonnego celem jego dokładnej oceny histopatologicznej
medicus, 2010-08-31