Mam 36 lat od 2004 roku lecze sie w Poznaniu oddziale hematologi z powodu czerwienicy prawdziwej.Dwokrotnie mialem pobranie szpiku oraz trepanobiopsje do tego doszly mi badania genetyczne ktore wykluczyly mi chorobe genetyczna.Leczenie moje polega na krwioupustach ostatni zauwazylem ze *skacza* mi wyniki krwi rosnie mi RBC,WBC,RDW -CV i zaczely mi rosnac plytki krwi spadaja mi hemoglobina,MCH,MCV,RDW-SD.Mam pytanie co mnie czeka z ta choroba jakie powiklania jakie leczenie dalsze.Chcialbym zaznaczyc ze w 2008 roku mialem ostre niedokrwienie osrodkowego ukladu nerwowego i tez jestem pod opieka neurologa.
Robert Mikita, 2010-08-18
Mąż miał pieczenie w nogach, potem wyniki miał 45 lat, diagonoza czewienica, upusdty krwi potem Profesor zalecił Hydroxycarbamid.Bierze czuję się dobrze, nawet super.Pozdrowienia i wyzdrowienia.Dużo tlenu przy pracy życzę, bo to choroba niedotlenna krwi.Wiecej paryyyyyy.
Dobra wróżka., 2010-10-07
Pytanie do dobrej wrozki:czy Twoj maz mial badanie szpiku?wedlug mojej wiedzy czerwienica prawdziwa to jednak cos innego niz niedotlenienie,pozdrawiam
felix, 2010-12-10