Forum Nowotwory » Nowotwory żołądka » Objawy raka żołądka

Objawy raka żołądka

Odczuwam przewlekly, ostry ból w nadbrzuszu, czeste zaparcia i biegunki - rzadsze jestem swiadoma ze cos niedobreo dzieje sie z moim zoladkiem, czy to musi oznaczac raka
anna, 28?.
anna, 2010-08-14
Takie objawy mogą sugerować wiele patologii. Nie sugeruje to bezpośrednio procesu nowotworowego. Na pewno w tej sprawie należy skonsultować się bezpośrednio z lekarzem. Do rozważenia wykonanie badań laboratoryjnych, USG jamy brzusznej oraz zapewne gastroskopii. Wyniki tych badań dopiero odpowiedzą na pytanie czym spowodowane są przedstawione przez Panią dolegliwości.
medicus, 2010-08-14
Takie rzeczy zdarzały mi się w młodości, kiedy żyłam w permanentnym stresie spowodowanym wykonywaną pracą. Dużo pisałam - w pracy a nawet po nocach - na już, na wczoraj, pilnie. Ciągłe napięcie spowodowały u mnie liczne wrzody dwunastnicy stwierdzone prześwietleniem. Bóle nie tylko głodowe były na porządku dziennym.
Lekarka nie wysłała mnie jednak do gastrologa lecz postanowiła sama mnie wyleczyć. Czym ? Ranigastem połączonym z piciem wywaru z gotowanego w rumianku siemienia lnianego do którego dodawałam kilka kropli propolanu kupionego w aptece. Skutek był bardzo dobry. Nigdy nie miałam gastroskopii. Dziś jestem już na emeryturze i czuję się wyśmienicie. Czasami jak zjem coś ciężkostrawnego i czuję początki zgagi, natychmiast łykam Ranigast. I zaraz mi przechodzi. Nie interesują mnie żadne inne metody leczenia, ponieważ ta, zastosowana przez mądrą panią doktor medycyny pracy, była dla mnie bardzo trafna.
wyleczona, 2010-08-20
Strona: 1 

Odpowiedź

Imię