Forum Nowotwory » Hematologia » Objawy von Willebranda

Objawy von Willebranda

Mam 49 lat od roku zaczęły się u mnie nieustające misiączki-cały czas krwawię-to mniej ,to więcej ,ale cały czas .Zawsze miesziączki były u mnie dość długie .Leki antykoncepcyjne nie za bardzo wchodzą w grę,bo mam żylaki i miałam już 2 razy zapalenie żył,więc jak zaczynam brać środki antykoncepcyjne,to zaczynają się straszne skurcze w nogach i od razu jest niebezpieczeństwo zapalenia żył. O statnio brałam luteinę dopochwowo ,ale skutek mały.Brałam też przy tym hemorigen i cyclonamine,ale cały czas jest to krwawienie.
Jestem po operacji kręgosłupa-miałam operowaną przepuklinę w odcinku lędźwiowym-jest to 3 lata po operacji. Ostatnio zaczęły gdzieś tak od pół roku boleć mnie strasznie stawy-jestem chwilami jakas sztywna,przebycie dłuższego odcinka wymaga ode mnie cierpliwości,bo wszystko boli. Jestem przy tym ospała,zmęczona,często mam kołatania serca,do tego dochodzą częste siniaki na skórze-wystarczy ,że się gdzieś mocniej dotknę.
Jestem cały czas pod opieką lekarzy- i moja lekarz endokrynolog stwierdziła,że najprawdopodobniej mam tą chorobę von Willebranda. Najgorzej,że nie za bardzo jest jak mnie leczyć ginekologicznie .
Bardzo proszę o radę-gdzie w Warszawie mogę udać się do Hematologa.Najgorzej ,bo wizyty są pewnie długie,a u mnie non stop są te krwawienia.Moja lekarz rodzinna radzi ,by położyć się na ginekologię,ale czy oni mi tam porobią takie badania jak hematolog,bo oczywiście badania robione w przychodni są w normie,a ja się czuję coraz gorzej.Do tego jestem alergikiem i astmatykiem,więc podwójnie mi ciężko żyć . Bardzo proszę o poradę.
elzbieta, 2010-06-14
Strona: 1 

Odpowiedź

Imię