Forum Nowotwory » Nowotwory jelita cienkiego i grubego » Gruczolakorak III stopnia po usunięciu fragmentu jelita

Gruczolakorak III stopnia po usunięciu fragmentu jelita

Mąż miał niedrożność jelit lewostronną w V09 ,usunięto 20cm jelita robiąc zespolenie omijające zgięcia śledzionowo-esicznego,wzioł 3 kursy chemii i zrezygnował,kolonoskopia po roku nie wyszła jelita źle wyczyszczone,nie ma żadnych badań ani leków,przytył 27kg czy jest możliwa wznowa,jeśli tak to po jakim czasie i gdzie bo onkolog nic nam nie mówi(chyba przez to że odmówił chemii) i nie współpracuje z nim cały czas twierdząc że jest dobrze a tak nie jest jak mam dopilnować czy będzie wznowa jeśli nikt mi nic nie mówi ani mąż ani lekarz.Czy może być całkowicie wyleczony czy to tylko pozory
ilona, 2010-05-30
Bez Pani współpracy z lekarzem i samym mężem nie będzie miała Pani odpowiednich informacji. Musi Pani z nimi szczerze porozmawiać. Bez konkretnych informacji klinicznych ja też nie odpowiem Pani na to pytanie.
medicus, 2010-05-30
Dziękuję za odpowiedź ja wiem że z lekarzem trzeba współpracować i z tymi co mnie chcą słuchać rozmawiam szczerze co obserwuję u męża za objawy,ale pani chemioterapeuta która go prowadzi chce tylko od niego słyszeć objawy a mąż mimo szczerych rozmów ze mną,chirurgiem prowadzącym i bliskimi mówi że wszystko będzie mówił lekarce a jak przyjdzie do wizyty to robi co innego,wyuczył się na pamięć co ma powiedzieć-jaką* dietę*niby to stosuje i że nic mu nie jest i ja jestem już bezsilna w tej sytuacji dochodzi do tego że załamuję się psychicznie bo robi mnie i innych za wariatów.A to nie przelewki
Ilona, 2010-05-31
Co zaś do jego choroby to chirurg twierdzi iż do 2 lat będzie wznowa jeśli wzioł chemie a jak nie to wcześniej,zrobiliśmy badania cholesterol 256,trójglicerydy 465,ALAT 48,OB 12,CEA 2,4 USG wykazało przetłuszczenie wątroby II stopnia(mąż nie pije i nie je tłusto),Proszę o podpowiedź co mam w tej sytuacji robić i co mnie czeka dziękuję
Ilona, 2010-05-31
Strona: 1 

Odpowiedź

Imię