Mojemu ojcu usunięto głowę trzustki, bo był tam guz. Po za tym usunięto dwunastnice , cześć żołądka i część jelita.
Jest tydzień po operacji, bardzo słaby, ma zabużenia w odychaniu , zapalenie płuc. Dziś lekarz powiedział też , że coś nie tak jest z brzuchem.Więcej na razie nie chciał mówić, tyle tylko że stan jest poważny.Jakie są rokowania nie chciał powiedzieć , każą czekać, a to czekanie wykańcza. czym grozi zapalenie płuc w tym stanie, co może się dziać w brzuchu?
Marzena, 2010-05-25
Trudno mi odpowiedzieć na takie pytania bez konkretnych, szczegółowych danych klinicznych. Operacja jaka była przeprowadzona to bardzo poważna i rozległa operacja obarczona bardzo licznymi powikłaniami. Zapalnie płuc po takiej operacji połączone z komplikacjami brzusznymi może bezpośrednio zagrażać w sposób realny życiu pacjenta. Dokładnych informacji na temat stanu zdrowia ojca należy szukać u lekarzy prowadzących.
medicus, 2010-06-01
Przyszedł wynik histopatologiczny taty, lekarz potwierdził, że był to nowotwór złośliwy z przerzutami do żołądka i do węzłów. Nadal tata jest bardzo słaby do tego doszła opuchlizna nóg i po wyjęciu cewnika okazało się że tata nie ma czucia , musi leżeć w pampersach.Miał robione też prześwietlenie jamy brzusznej . W brzuchu ma dwa dreny. Jak długo musi mieć te dreny i kiedy będzie mógł dostawć pokarmy doustnie , narazie dostał tylko wodę.
Marzena, 2010-06-03
Witaj!
Napisz co dzieje się z Twoim tatą.Moja mama jest po takiej samej operacji z tymi samymi powikłaniami.
Beata, 2010-07-18