Forum Nowotwory » Nowotwory krwi » Objawy ch³oniaka u doros³ych

Objawy ch³oniaka u doros³ych

Ciagle mam stany podgoraczkowe (37,2-37,7 C) przez kilku (4,5 ) miesiency.Mam powiekszone wezly pod zucwa,dwie na lewej strony karku (jedna blisko drugiej) i w pachwinach.Sa twarde,niebolesne i ruchome,wielkoszci powyzej 1cm.Ciagle,nawet jak sie wyspie,jestem przemeczony i senny.Tez mam biale ple¶niawky przypominajace Kandide w ustach.Mam przewlek³e biegunki.Czy to wyglada na chlonniaka?Czy bardziej na HIV-a?Czy w przypadku HIV-a zwykle sa powiekszone wezly i pod pacha ci nie?Co myslycie o domowym testu na HIV?Mialem przypadkowy sex. kontakt rok temu.Dziekuje.
Piotr, 2010-05-24
Na pewno trzeba pog³êbiæ badania, aby wyja¶niæ przyczynê tych dolegliwo¶ci. Oczywi¶cie mo¿na wykonaæ domowy test na HIV, ale tak¿e nale¿a³oby wykonaæ morfologiê krwi z rozmazem. I oczywi¶cie nale¿ny w tej prawie skonsultowaæ siê bezpo¶rednio z lekarzem. Takie objawy rzeczywi¶cie mog± sugerowaæ i zaka¿enie HIV i te¿ ch³oniaka.
medicus, 2010-05-30
Ja bym radzi³a zg³o¶iæ siê na oddzia³ chorób zaka¼nych i zrobiæ test na HIV a pó¼niej w kierunku Mononukleozy zaka¼nej.A wêz³y broni± siê przed infekcja,je¿eli nie zostanie ona wyleczona do¶æ szybko mog± siê w przysz³o¶ci pojawiæ problemy ze zdrowiem.
Paulina, 2010-12-08
A ja domowego testu bym nie robi³a,poniewa¿ nie jest wiarygodny,jak na ironie.
Paulina, 2010-12-08
Strona: 1 

Odpowied¼

Imiê