Forum Nowotwory » Nowotwory nerki » Badanie badania PET CT przy podejrzenie wznowy raka jasnokomórkowego nerki

Badanie badania PET CT przy podejrzenie wznowy raka jasnokomórkowego nerki

Czy mogę liczyć na refundacje badania PET CT przy podejrzeniu wznowy (ocena niejednoznaczna w badaniu CT).Czy badanie RM moze inaczej okreslic podejrzana zmiane w CT
Wiola, 2010-04-20
Raczej najlepszym badaniem będzie PET. RM może nie rozwiązać sprawy podejrzenia. PET w takich podejrzanych sprawach o nowotwór jest oczywiście finansowany przez NFZ.
medicus, 2010-04-20
Co mogę zrobić,jeżeli lekarz specjalista odmawia wydania skierowania na badanie PET CT(wynik badania kontrolnego CT po usunięciu nerki - rak jasnokomórkowy G2-jest niejednoznaczny i nie wyklucza wznowy lokalnej).Usunięty guz był wielkości 10cm.Operacja miała miejsce 5 miesięcy temu.Zmiana z CT jest nieuchwytna w badaniu USG.Czy jakaś interwencja w Oddziale NFZ może pomóc?
Wiola, 2010-04-20
Odmowiono mojej zonie dzisiaj badania pet glowy ma usunieta jedna nerke druga nerka jest po termoablacji usunieto rowniez guza mozgu lekarz po rezonasie magnetycznym nie jest pewny czy niema nawrotu raka w glowie czy moge cos z tym zrobic
jarek, 2010-07-23
Strona: 1 

Odpowiedź

Imię