Forum Nowotwory » Nowotwory jelita cienkiego i grubego » Krew i śluz w stolcu to coś niebezpiecznego?

Krew i śluz w stolcu to coś niebezpiecznego?

Mam 30 lat, Byłam na kolonoskopi ze wzgledu na problemy w oddawaniu stolca, wynik jest dobry wszystko w normie, po badaniu przez proktologa stwierdzono stan zapalny odbytu i guzki krwawiczne oraz wycieto największe polipowate brodawki linii zębatej-tak to nazwał lekarz-wynik przerośnięte zapalne brodawki. Stan zapalny został wyleczony. Dolegliwości takie jak ból żołądka, ciągłe przelewanie, nudności, papkowate stolce z domieszką śluzu a ostatnio to raczej sam śluz (żółtawy jakby ropny)z krwią(takimi skrzepkami). Gastroskopia wykazała zapalenie śluzówki żołądka i przepukline rozworu przełykowego? Mam też stany podgorączkowe i bóle stawów i pleców. Czy to wszystko może być od tego żołądka,. Strasznie się boje że to coś poważnego, ale gastro i kolonoskopia nic niepokojącego nie wykazały. Może sa jeszcze jakieś badania które mogłabym zrobić, a może to wszystko winna zapalenia żołądka?
kasia, 2010-04-04
Jeśli te dwa badania wyszły prawidłowo to raczej należy wykluczyć jakąś niebezpieczną chorobę organiczną. Obecny stan oczywiście może być związany z zapaleniem żołądka i przepukliną rozworu przełykowego, ale tez dodatkowo z zespołem jelita drażliwego, bo takowy zapewne u Pani występuje. Najlepiej, żeby Pani leczeniem zajął się gastroenterolog.
medicus, 2010-04-04
Strona: 1 

Odpowiedź

Imię