Forum Nowotwory » Nowotwory nerki » Naciekający rak nerki

Naciekający rak nerki

Witam,mam ogromny problem i serce mnie boli kiedy pomyśle,że mojemu tacie nic nie pozostało jak czekać,aż łaskawy Pan wezwie Go do siebie.Tata ma 64 lata,stan po udarze mózgowym 2004,stan po udarze pnia mózgu 2002,afazja,niedowład połowiczny prawostronny,a w 2008 we wrześniu zdiagnozowano u niego raka nerki prawej wychodzącego z części tylno-dolnej,zmiany wynosiły 7,5-5,5 cm guz przylega do powięzi zanerkowej najpewniej ją naciekając.Naciekań w otoczeniu innych struktur nie stwierdzono ówcześnie.Ze względu na stan ogólny i współistniejące schorzenia zdyskwalifikowano go od leczenia zabiegowego.TK klatki piersiowej nie uwidoczniło zmian guzkowych w miąższu płuca.....minęło prawie dwa lata,odkąd tata był hospitalizowany, i teraz nie wiem co mam robić.Od czterech dni tata bardzo osłabł już mi nawet nie pomaga przy zmianie pieluszki podnosząc się na lewej nodze ,zaważyłam dzisiaj,że nie chce przegryzać pokarmów,tylko płynne pokarmy przyjmuje bez problemu ,mocz przybrał barwę jasno brązową,a prawa noga zaczyna mu puchnąć.Czy mam się przygotować na najgorsze,czy ktoś może nam jeszcze pomóc.Czy istnieje nieinwazyjna metoda,która pozwoli nam spędzić jeszcze kilka wiosen
Katarzyna, 2010-03-30
Strona: 1 

Odpowiedź

Imię