Forum Nowotwory » Nowotwory kości i stawów » Osteosarkoma z przerzutami do płuc

Osteosarkoma z przerzutami do płuc

Mój brat17l. ma guza na łopatce, diagnoza: osteosarkoma, przerzuty do płuc, pobrano mu biopsję, za kilka dni wynik, planują mu chemioterapie zabieg usunięcia guza, wyczytałam w necie, że w najlepszych przypadkach chorzy mają 5lat na przeżycie, nie chcę w to wierzyć, może ktoś ma doświadczenia z ta choroba, chciałabym usłyszeć, że to uleczalne :(
magda, 2010-03-27
Domyslam sie jak możesz sie czuc w tej chwili , moja córka 19 lat zachorowala w 2008 roku w tej chwili zakończyla leczenie musi sie badac ma endoprotezę nogi i 2 operacje płuc za sobą . Jedyne co mogę ci poradzic to nie czytaj tych wszystkich opracowan moja corka leczyla sie ponad rok , przez ten czas widzielismy wiele przypadkow każdy był inny każdy choruje inaczej to co jest w internecie to statystyki znam takich którzy .zyja dlużej niż pięc lat po tej chorobie, nie słuchaj tez tego co opowiadaja rodzice chorych dzieci to tylko wzmaga panika skup sie na bracie aby nie byl sam aby dobrze zniósł chemioterapię od której tez mozna umrzec ale tak naprawde nie ma innego wyboru , bede sie za was modlić i trzymam kciuki jeśli mam doradzic lekarza to mam zaufanie do dr Raciborskiej , Pana profesora Wożniaka,dr Bilskiej ,dr Walenty i drMaleszy i z-cy profesora dr niestety zapomnialam nazwiska to swietni specjalisci Pozdrawiam
Malgosia, 2010-04-21
Strona: 1 

Odpowiedź

Imię