Forum Nowotwory » Nowotwory prostaty » Chemioterapia nowotworu prostaty

Chemioterapia nowotworu prostaty

Aktualnie mężowi l.59 podawany jest Zoladex i Bicalutamid ,scyntygrafia kośćca w ubiegłorocznym i tegorocznym badaniu nie wykazała nowych zmian w układzie kostnym nastąpiła regresja , skala Gealsona 2+5,3+5 w badaniu z 2006r.Obecnie stan PSA wzrasta -4,88 co oznacza,że organizm już przestał reagować na stosowane leki,czy w takim wypadku lekarz onkolog może zlecić chemioterapię ?
Barbara, 2010-03-19
Wiek identyczny.Też podawany miałem Zoladex i Bicalutamid,przed i po zabiegu operacyjnym usunięcia węzłów chłonnych w obrębie miednicy małej.Scyntygrafia kości bez przerzutów.Gruczoł razem z raczkiem urologia mi zostawiła,dlaczego mi nie wytłumaczono.PSA po zabiegu zaczęło szaleć,aż doszło do 346,38.Cholera mnie wzięła i sam uciekłem do onkologa.I tu udało mi się trafić na Panią onkolog,przedewszystkim mimo młodego wieku wielkiego fachowca.No i zaczęła się konkretna terapia.Udało mi się także załapać na program amerykańskiej firmy :Eli Lilly.Podają mi co tydzień Survivinę,oraz co trzeci tydzień Docetaksel .Efekty jak na dzień dzisiejszy obiecujące.Scyntygrafia bez zmian,TK robione co miesiąc pokazuje ciągłą poprawę a PSA już spadło ponad 250 i ciągłe spada.Ja mieszkam w Gdańsku.Dowiedz się w swoim miejscu zamieszkania o możliwości.Naprawdę warto chociażby ze względu na bardz szybki dostęp do wszelakiej diagnostyki,tak obrazowej jak i krwi.Wszystko to załatwia lekarz prowadzący. Pozdrawiam i życzę powodzenia w walce z raczkiem.Jest do pokonania.Dobrego Janusz!!!
Janusz, 2010-04-20
Serdecznie dziękuję za słowa otuchy i wskazówki.Sytuacja u męża nieco inna ,gdyż niestety nowotwór jest nieoperacyjny.Dzisiaj wykonano mężowi tomograf miednicy małej i jamy brzusznej,wyniki dopiero za 10 dni.Bardzo się martwię jednak nie tracę nadziei.Łączę serdeczności życząc wytrwałości w walce z chorobą
Barbara
Barbara, 2010-04-28
Strona: 1 

Odpowiedź

Imię