Forum Nowotwory » Hematologia » Złe wyniki badań

Złe wyniki badań

Witam, w ostatnim czasie zrobiłam sobie profilaktyczne badanie krwi. Wyniki wykazały, że mam zbyt duży poziom limfocytów % - 45,6 (norma: 20-45), RDW-CV - 15,2 (norma: 12-15) oraz zbyt niski poziom MCH - 26,1 (norma: 27-35), neutrofili - 2,1 (norma: 2,5-7) i żelaza - 38,99. Pozostałe wyniki to: leukocyty - 4,8 (norma: 3,8-10), erytrocyty - 4,83 (norma: 3,7-5,1), hemoglobina - 12,6 (norma: 12-16), hematokryt - 39,3 (norma: 37-47), MCV - 81,42 (norma: 80-99), MCHC - 32,1 (norma: 32-37), płytki krwi - 218 (norma: 140-440), neutrofile % - 44,52 (norma: 40-70), limfocyty - 2,2 (norma: 1,4-3,5), MPV - 11,6 (norma: 9-13). Czy ktoś jest w stanie zinterpretować te wyniki, ponieważ do lekarza mam umówioną wizytę dopiero za tydzień, a trochę się niepokoję.
Grażyna, 2016-05-05
Strona: 1 

Odpowiedź

Imię