Forum Nowotwory » Hematologia » Obfita potliwość a czerwienica prawdziwa

Obfita potliwość a czerwienica prawdziwa

Mam 62 lata . Od 15 lat choruje na czerwienice. Czy nadmierna a nawet bardzo obfita potliwość tonormalny objaw przy tej chorobie? Co ewentualnie można zrobić by ją zlikwidować.
Terea, 2010-03-05
Potliwość raczej nie jest związana z tą chorobą. Raczej to sprawa niezależna. Są leki zmniejszające wydzielanie gruczołów potowych. Najlepiej w tej sprawie skonsultować się z dermatologiem.
medicus, 2010-03-06
Moja mama jest w pani wieku.wzeszłym roku wykryto u niej czerwienicę prawdziwą.Przed podjęciem leczenia bardzo się pociła,nawet siedząc spływały jej strużki potu.Teraz nie,więc to ma napewno jakieś powiązanie.Zwyrazami szacunku Ewa
ewa, 2010-03-14
Ja choruję na czerwienię prawdziwą od 15 lat , obecnie bardzo się pocę (bardzo mocno w nocy ) lekarz hematolog powiedział Mi że jest to typowe dla tej choroby ,mam też bardzo duże bóle głowy ,szum w uszach ,ból nóg i rąk, krwawienia z dziąseł (cały czas stan zapalny dziąseł) a przy tym bardzo duże swędzenie całego ciała ,pokrzywka daje znać o sobie nawet przy małym spoceniu ,czy to pod pachami czy na twarzy i żdne leki nie pomagają ,zycze wytrwałości w dalszym leczeniu Andrzej
andrzej, 2010-11-19
Strona: 1 

Odpowiedź

Imię