Forum Nowotwory » Nowotwory kości i stawów » Wyrośl chrzęstno-kostna u dziecka

Wyrośl chrzęstno-kostna u dziecka

Mój 3letni synek ma mnogie wyrośla chrzęstno-kostne. Ma guzki na palcach . Na żebrach na łydce . co można zrobić żeby przestały się nadal pojawiać bo wychodzą następne guzki wciągu miesiąca pojawił się następny guzek na żebrach i na palcu. Jakie są przyczyny ich powstawania? I potrzebuje pomocy poszukiwaniu dobrego lekarza , który może mi cokolwiek na temat tej choroby powiedzieć.
Ania, 2010-03-03
Witam. Ja również mam mnogie wyrośla kostne. Mogę polecić zgłoszenie się do lekarza rodzinnego, żeby wysłał syna na badania do *Samodzielny Publiczny Wojewódzki Szpital Chirurgii Urazowej im. dr Janusza Daaba w Piekarach Śląskich*. Tam są bardzo dobrzy specjaliści w tej dziedzinie. Ja mam takie wyrośla od urodznia i co jakiś czas pojawiają się nowe. Niektórych kości w ogóle nie widać, część tych co miałam nawet zanikła. Jedynym sposobem na ich pozbycie się to operacja. Jeśli nie powodują bólu lub nie utrudniają normalnego funkcjonowania to nie warto ich usuwać. Polecam pójść na konsultacje do lekarza, bo każdy przypadek jest inny. Jakbyś miała jakieś pytania to napisz do mnie - moje gg: 18874977. Pozdrawiam.
Magda, 2010-04-15
Strona: 1 

Odpowiedź

Imię