Forum Nowotwory » Nowotwory » Pierwsze objawy raka krtani

Pierwsze objawy raka krtani

Witam, mam 27 lat i palę papierosy, 3 tyg temu lekarz stwierdził u mnie angine ropną i przepisał antybiotyk, po 5 dniowej kuracji antybiotykowej ból migdalków ustąpił natomiast węzły chłonne były nadal powiększone i 1 dzien po zakonczeniu brania antybiotyku ból wrócił z większym nasileniem. Udałam się do laryngologa, który uznał ze to nie byla angina lecz zapalenie i przepisal kolejny antybiotyk. Znów ból ustąpił aczkolwiek w tej chwili odczuwam dyskomfort w przełykaniu, czuje jakbym miała coś w krtani. W nocy również się pocę. Jutro ide do kontroli do laryngologa. Proszę o radę jakie badania powinnam zrobić i czy rzeczywiście jest prawdopodobieństwo ze objawy jakie odczuwam mogą byc objawami raka krtani. Dziękuję za wszelkie popowiedzi
Gosia, 2010-02-26
Jeśli miałaby Pani raka krtani laryngolog na pewno w czasie badania zauważyłby go. To zapewne jakiś przewlekły stan zapalny nie reagujący na podane antybiotyki. Trzeba udać się na kontrolę do laryngologa. Być może wystąpi konieczność zmiany antybiotyku.
medicus, 2010-02-28
Czy łaskotanie w gardle szczególnie przed zaśnięciem wywołujące ostry kaszel oraz burżyny w ustach i gęsta wydzielina trudna do przełknięcia mogą sugerować że rozwija się rak krtani ????
marek, 2010-05-02
Strona: 1 

Odpowiedź

Imię