Piszę po raz pierwszy niewiem czy wszystko napisałam Moja mama ma 47 lat .14.11,2011 roku moja mama została przyjęta do szpitala okazało się że ma cukrzyce i musi brać insuline. Po zrobieniu badań ogólnych z dnia 16.11 USG brzucha wynik: Wątroba niepowiększona o jednorodnej echostrukturze. Pęcherzyk żółciowy bez złogów. Drogi żółciowe nieposzerzone. Trzustka widoczna w zakresie prawidłowego trzonu. Nerka prawa i śledziona sonograficzne bez zmian. Wnerce lewej centralnie, widoczne są drobne torbiele miąższowate. Pęcherzyk moczowy pustty. Przestrzeń zaotrzewnowa przesłonięta gazami. w badaniu Esofagogastroduodenoskopia z dnia 16.11 wynik: Przełyk, wpust bez zmian Wtrzonie żoładka przewężenie światła. Błona śluzowa od tej okolicy do odźwiernika o grubych sztywnych fałdach obrzęknięta krucha z licznymi owrzodzeniami(his.-pat). Żołądek nie poddatny na insuflację powietrza. odźwiernik drożny. Opuszka XII-cy i częśc zestępująca bez zmian. Dgn. Liczne owrzodzenia żołądka. K25.7. podejrzenie zmiany nowotworowej. pobrano wycinek do zbadania i okazało się że mama ma Adenocarcinoma ventriculi G2. Proszę pomóżcie mi co mam robić planowana operacja jest na 6.01.2012 roku mama cierpi boi się strasznie a ma dopiero 47 lat.
Agnieszka, 2011-12-02