Od ponad roku mam gęsty śluz w gardle.Zrobiłam wymaz z gardła w wyniku wychodowali bakterię enterococcus aerogenesMimo,że biorę antybiotyk bioracef zgodny z antybiogramem ciagle powraca ból i gromadzenie się na podniebieniu śluzu.Teraz doszedł ból gałek ocznych. Proszę o porade.
Wanda C., 2011-08-22
Radzę w tej sprawie jeszcze skonsultować się z laryngologiem. Może posiada Pani np. ropnie w migdałkach co może wymagać leczenia zabiegowego, a skuteczność w takim przypadku antybiotyków jest niewielka.
medicus, 2011-09-01
Dzięki za odpowiedż,ale laryngolog twierdzi, że poza zanikiem błony śluzowej nic nie widzi tym bardziej,że CRP i wyniki krwi prawidłowe.Proszę Cię Medicusie podpowiedz jakie badanie zrobić by to wykryć.Dzięki za podpowiedż.Pozdrawiam.
Wanda, 2011-09-02
Medicusie,przed migdałkami są takie powrózki i w tych powrózkach często mi coś ssuwa sie do gardła.Okropne robią się torebeczki i jak mi ssunie się do wys.języka to nie mogę nim poruszać bo mi przeszkadza.Czekam na wiadomość .Zgóry dziękuję.
Wanda C., 2011-09-02
Jak antybiotyk nie pomaga i/lub brak innych alternatyw, warto sprobowac Paraprotex, drogi i dlugo trzeba brac ale dobrze usuwa nie tylko grzyby, pasozyty jelit, ale bakterie wlaczajac paskudnego gronowca,Wiele osob sobie to chwali, prosze poczytac na forach, ja bralam na przewlekly stan zapalny zatoki podocznej, niby lepiej ale nie ma cudow, Jednak inni sobie chwala.pozdrawiam
asia, 2011-09-18
Asiu,dzi,,,,,eki za podpowiedż.ciągle mi spływa bezbarwna flegma po tylnej ścianie gardła oraz zbiera mi się koło języczka.usuwam ją wypychaniwm językiem .Jest taka słona.Mam powiększone węzły chłonne szyi i ciśnie mnie na uszy.Proszę oporadę.Gorąco pozdrawiam i czekam na wiadomości może od innych chorych.
Wanda C., 2011-09-19