Forum Nowotwory » Nowotwory skóry » Nieregularna plamka z ciemnoróżowym środkiem na łydce

Nieregularna plamka z ciemnoróżowym środkiem na łydce

3 miesiące temu zauwazyłam na łydce zmianę, która wygladała jak po ukaszeniu jakiegoś owada, ale nie dawała zadnych zupełnie dolegliwości. Jedynym jej objawem było to, ze ja widac. Po kilku tygodniach zauwazyłam, ze zmiana ta jest jakby wieksza i bardziej widoczna, taka ciemnorózowa i nieregularna plamka. Poszłam do dermatologa.Ten jednak powiedział ze nie ma pojecia co to moze byc, bo nie ma to ani cech zapalnych, ani grzybiczych. Zalecił smarowac 3 tyg Tormentiolem i obserwować, jesli nie zniknie to pokazać raz jeszcze. Mineło już 5 tygodni, zmiana nie tylko nie znikła, ale jest trochę ciemniejsza ,bardziej widoczna, przy blizszym oglądaniu mam wrazenie ze widze kilka czerwonych jak wybroczynki czy małe nadzerki kropeczek, skóra wokół jakby lekko się złuszczała.Z daleka TO taka nieregularna plamka z ciemniejszym- ciemnorózowym środkiem
Zastanawiam się czy pojsc do tego dermatologa czy lepiej pokazać to onkologowi ? Nie chcę panikować, ale boję się tez bagatelizować, bo nigdy nie miałam czegoś takiego
Zmiana ta nie daje mi zadnych zupełnie objawów, ale niestety nie znika tak długo :(
Monika, 2011-08-18
Strona: 1 

Odpowiedź

Imię