Hej.
Mam pewien problem. Zapisałem się do gastrologa,ale termin mam odległy, więc proszę o poradę czy powinienem przyspieszyć wizytę u gastrologa.
Od około 2 miesięcy jak rano wstaję to źle się czuję. Najkrócej mówiąc jest mi niedobrze.
Raz jest mi niedobrze zaraz po wstaniu z łóżka. Raz jest niedobrze jak coś zjem. Raz jest mi niedobrze rano około 6 jak się przebudzę to już mi jest niedobrze.
Raz jest mi niedobrze od połowy dnia.
Jak rano wstanę i czuję się dobrze to zaraz po zjedeniu śniadania lub nawet w jego trakcie jest mi niedobrze i czuję się najedzony i pełny.
Jak jest mi niedobrze od samego rana i coś zjem na siłę na śniadanie to po około 1 do 2h zaczynam się czuć trochę lepiej. Ale nadal jest mi niedobrze.
Są również przypadki, że czuję się dobrze i mogę jesść do oporu i wszystko jest w porządku.
Najdziwniejszą rzeczą dla mnie jest to, że w ubiegłym tygodniu czułem się oczywiście źle - niedobrze mi było i mnie mdliło i pojechałem do lekarza. Lekarz po rozmowie ze mną na różne tematy powiedział mi, że jestem zdrowy i żebym nie wmawiał sobie choroby. Jednocześnie oglądał wyniki krwi sprzed miesiąca oraz pokazałem mu wynik badania kolonoskopowego jakie miałem w ubiegłym roku. Po wyjściu z gabinetu czułem się rewelacyjnie, nic mnie nie bolało i się w końcu wyspałem i nie obudziłem się nad ranem. Na drugi dzień w ciągu dnia czułem się jednak znowu gorzej.
Czasem uczucie mdlenia i tego, że jest mi niedobrze zmniejsza się po oddaniu stolca. Jak oddam go ogrmne ilości to uczucie złego samopoczucia znika. Dodam też, że nie mam problemów z wypróżnianiem - oddaję kał codziennie.
Często moja temperatura waha się między 36,7 a 37,1 - to jest stan podgorączkowy?
Czy powyższy opis może wskazywać na chorobę jaki jest w temacie czyli rak żołądka lub dwunastnicy?
Dlaczego mam taką huśtawkę złgo samopoczucia?
Mam w domu lek polprazol - może powinienem go zastosować (jaka dawka i kiedy zażywać) z jakąś dietą (jaką) i zobaczyćjak się będę czuł??
Może jeszcze jakiś inny lek?
Czy powinienem przyśpieszyć wizytę u lekarza?
Bardzo proszę o odpowiedzi na moje pytania.
Dodam jeszcze, że od wtorku czuję się dobrze. Ból prawie całkiem zniknął. Mogę jeść ile chce i co chce. Tylko rano był mi niedobrze na chwilę, a potem przechodziło.
Dzisiaj czuję się trochę gorzej, troche mnie pobolewa.
Czy jest to objaw który może wskazywać na nowotwór żołądka????
Czy mam przyspieszać wizytę u gastrologa?
Bardzo proszę o odpowiedź i poradę.
Wojtek, 2010-02-19