Forum Nowotwory » Inne choroby i dolegliwości » Brzydki zapach ciała

Brzydki zapach ciała

Mam strasznie brzydki zapach nawet mimo częstego mycia sie, ludzie gdy tylko go poczują zaczynają sie jakby dusić kaszleć i smarkać jest to dla mnie i
dla nich straszne. ja juz nie mam siły wychodzic z domu, kazdy na mnie patrzy jakbym sie wcale nie myla, a ja smierdze nawet tuz po umyciu. prosze o pomoc bo nie wiem co to moze byc , czytałam ze byc moze sa to skutki braku wit. b12 lub kandydoza. wstydze sie isc do lekarza, a tak dalej zyc sie nie da prosze o pomoc
kamila, 2011-04-05
Hej ja mam identyczny problem....Czytałam gdzieś że to moze być spowodowane jedzeniem pokarmów zawierających cukier, więc przestałam jeść, ale rezultatów nie widać w ogóle...Innym to pomogło, a mnie nie..Wiem na pewno, że jedzenie czerwonego mięsa wpływa na zapach ciała..Bo to mięso jest bardzo wolno trawione i przez to może gnić..Też o tym gdzieś czytałam..Byłam u dermatologa..przepisała mi 2 maście do stosowania na noc..Jedna to metronidazol,druga nie pamietam i takie tabletki na uspokojenie..Pytała,czy mam chorą tarczycę..Ja powiedziałam, że ni, bo robiłam sobie badania na TSH we krwi i wyszło wszystko w porządku...Jeżeli chodzi o higienę to u mnie dbanie nic nie daje,bo odrazu po umyciu czuć ten nieprzyjemny zapach..To tak jakby to było od środka...a prawidłowo u ludzi pot śmierdzi wtedy gdy zetknie sie z bakteriami, a umycie się powinno pomóc..Czyli cos jest ze mną nie tak...Co do witaminy B12 to nie wiem,ale słyszałam ze jej niedobór jest wtedy jak sie ma mało kwasu w żołądku, a ja wręcz przeciwnie mam nadkwaśność...Także no nie wiem..Ciężko mi z tym żyć..Nawet chciałam się zabić.. Napisz, może razem coś wymyślimy.
xxxxxxxxxxxxxxx, 2011-05-03
Poszukuje odpowiedzi na to pytanie - dlaczego smierdze w otoczeniu obcych ludzi, pomimo ciaglego mycia. Prosze tez mi pomozcie i bo mnie wykancza!

Ludzie sie wrecz dusza, przechodnie takze jak mnie mijaja. Czuje sie jak bym to ja byla tym wszystkim poszkodowana, zraniona a inni traktuja mnie jak smierdziocha.
To juz tra od liceum, wyobrazcie sobie jaka to jest meczarnia aby przygodowac sie, isc do pracy. Nie mam sily aby juz z tym walczyc.
Kim Novak, 2011-06-13
Toksyny... spróbuj pochodzić do sauny na podczerwień.
i zastosuj terapie oczyszczające z toksyn a smród przejdzie.
Paweł, 2011-07-09
Ja tez mam ten problem od ok roku z przerwami, nie ma nic wspolnego z higiena choc zapach jest taki jakby bylo jej brak, badania na ew.infekcje drog moczowo-plciowego ukl.negat.Zapach nasila sie gdy zblizam sie do konkretnych osob, jakby zapach tych osob mieszal sie z moim i wtedy staje sie wyczuwalnym odorem.Inni tez to odczuwaja.Przy niektorych w ogole tego zapachu sie nie czuje.Podobno za to moze byc odpowiedzialny dysbalans hormonalny.
jola, 2011-09-16
Polecam strone http://www.bloodbornebodyodorandhalitosis.com/
to nie tylko forum ale kontakty i ludzie zajmjacy sie tym od strony naukowej, klasyfikujacy rodzaje i powody zapachu, Na swiecie jest mnostwo ludzi majacych ten problem tylko przecietni lekarze rodzinni czy nawet specjalisci nie wiele na ten temat wiedza odsylajac do psychiatry albo bagatelizujac.pozdrawiam

p.s. tabletki chlorofilowe, np na allegro a na amazonie jeszcze taniej, podobno skutecznie usuwaja toksyny od wewnatrz, glinka zielona specjalnie przygotowana do picia dziala podobnie, ja juz zamowilam
jola, 2011-09-18
Kamila, xxxxxxxxxxxxxxx
Mam taki sam problem jak Wy i tez probowalam skonczyc ze swoim zyciem. Nie udało się, połknęłam za mało tabletek. Najgorsze jest to, ze moi rodzice i bracia wola udawac ze nie ma problemu. Żyja ze mna w jednym domu i maja to wszystko gdzies.
Byłam z tym u lekarza. Ze łzami w oczach opowiadałam o tej dziwnej chorobie. Skończyło sie na skierowaniu do psychologa.
Betti, 2011-11-30
Dokładnie mam ten sam pieprzony problem i muszę wam powiedzieć ze ten smród to jest od tłumienia emocji,złośći,niedowartościowania itp.przeczytałem o tym w ksiązce z psychologi,to co w w głowie to się przenośi na ciało.
Artur, 2012-01-27
Strona: 1 

Odpowiedź

Imię